skip to Main Content

Cultuurmenu

Cultuurcentrum de Wâldsang op de basisschool

Op bijna alle basisscholen in ons werkgebied geven vakdocenten van de Wâldsang muzieklessen. Algemene Muzikale Vorming bijvoorbeeld. Deze lessen worden volledig door de gemeenten gesubsidieerd. Hierdoor kunnen vrijwel alle kinderen op speelse wijze kennis maken met alle aspecten van muziek. Voor kinderen die niet in staat zijn om dit op school te doen worden er op aanvraag AMV lessen buiten schooltijd gegeven.

Voor leerlingen vanaf groep 5 zijn er lessen Instrumentale Muzikale Vorming waarin zij kennis maken met diverse instrumenten en muziekvormen: klassiek (in het Frysk Leerorkest), lichte muziek (in Kidpop) en Hafabra (in het koperproject). Deze lessen worden gefinancierd vanuit de basisscholen met ondersteuning van diverse subsidies (Impuls, Kek) en co- financiering vanuit muziekverenigingen.

..En meer. Want er is ook ander cultuuraanbod, zoals drama en theater bijvoorbeeld.

Jaarrond cursussen

Gekozen kan worden uit: Algemene muzikale vorming, Frysk Leerorkest en Kidpop.  Algemene Muzikale Vorming (AMV) Luisteren, zingen, spelen, muzieknotatie, maat…

Meer info

Korte cursussen

Gekozen kan worden uit de volgende cursussen: Bewegen op muziek, Van niets tot iets, 6 lessen uitproberen, Streetdance, Muziek met een thema, Het schoolorkest, De wereld van klassieke muziek, Popkoor en Musical.

Meer info

Losse activiteiten

Gekozen kan worden uit instrument demonstraties, djembélessen, het verhaal van de vioolbouwer, drie eendjes die uit wandelen gingen de gelaarsde…

Meer info
Back To Top