skip to Main Content

Coöperatie

De docenten van cultuurcentrum de Wâldsang zijn zelfstandige ondernemers en lid van Coöperatie de Wâldsang U.A. Gezamenlijk regelen ze zaken als administratie en inkoop. Beslissingen nemen ze in de Algemene Ledenvergadering. Deze wordt altijd voorbereid door het bestuur. Als leerling merk je daar verder niks van: je hebt gewoon goed en leuk les!

Lesvormen

Lessen kun je alleen, samen of in een groepje volgen. Dat hangt af van het type les of cursus. En of er geschikte groepjes te vormen zijn. In het tarievenoverzicht vind je een overzicht van mogelijkheden en kosten. Wellicht wil je graag met iemand samen die je kent. Informeer gerust naar de mogelijkheden bij een docent.

Examens

Bij de Wâldsang kun je examens doen. Dan beoordeelt je docent met veelal één of meerdere collega’s hoe je speelt. En krijg je vragen over de muziektheorie. Je kunt vijf diploma’s halen: Elementair, A, B, C en D. Het afleggen van een examen kost € 12,50. Deelname is niet verplicht. Wel leuk en leerzaam!

Concerten

Als muzikant wil je vast van je laten horen! Dat kan op de kleine en grote concerten die we organiseren. Door de corona is het doorgaan ervan momenteel niet altijd zeker. Daarom kun je ook optreden op ons digitale podium op Youtube! Stuur je filmpje naar info@cultuurcentrumdewaldsang.nl!

Locaties

Docenten van de Wâldsang geven lessen op zo’n 25 lesplaatsen in Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel. Bij genoeg aanmeldingen komen we ook graag naar jouw dorp als dat nu niet staat vermeld. De Wâldsang is dus altijd in de buurt! 

Samenspel

Muziek maken is leuk: zowel alleen als met anderen. Daarom kun je bij de Wâldsang samenspelen in bijvoorbeeld een popband, ensemble of koor. En in de les natuurlijk met je docent.

 

Docenten

Alle docenten hebben een (muziek)vakopleiding gevolgd. Zo weet je dat je altijd goede lessen krijgt. In het docentenoverzicht op deze website stellen zij zich voor.

Voor iedereen!

Of je nou jong of oud(er) bent, van klassiek of rock houdt, als een prof of alleen voor je plezier wilt spelen: iedereen kan muzieklessen volgen bij de Wâldsang! Er is voor elk wat wils. Mis je bepaald aanbod? Laat het ons weten! We organiseren het graag. Regelmatig zijn er ook cursussen voor bepaalde doelgroepen aangeboden. Voor leerkrachten of jonge kinderen bijvoorbeeld.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het aanmeldingsformulier op deze website. Als je nog niet zeker bent van je keuze kun je ook een gratis proefles kiezen. De betrokken docent neemt contact met je op voor verdere les afspraken. Bij hem of haar kun je ook terecht voor meer informatie over de lessen. 

Inschrijven

Betaling

Als je je aanmeld kun je je gegevens en voorkeur voor betaling in termijnen of in één keer aangeven. Als muzieklessen te duur zijn kun je kijken of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning. Meer informatie hierover vind je op www.leergeld.nl, www.jeugdfondsportencultuur.nl en/of www.kindpakket.nl.

 

Back To Top