skip to Main Content

Dwarsfluituitvoering

woensdag 24 april 2019

Tijd: 19.00

Locatie: Mienskip, Hoofdstraat 17, Veenwouden

Dwarsfluituitvoering door leerlingen van Anke Drentje en Paul Steemers. De leerlingen spelen deze avond in duo’s, trio’s en kwartet of worden begeleid op de piano. Koffie staat een half uur van tevoren klaar.

Herdenkingsconcert

zaterdag 4 mei 2019

Tijd: 20.30

Locatie: Kruiskerk Burgum

De koren “Frominae” uit Franeker en “Canta Silva” van cultuurcentrum de Wâldsang verzorgen een bijzonder concert aansluitend op Dodenherdenking bij de Kruiskerk. Dan zullen zij onder leiding van dirigente Jannie de Groot het Requiem in d-mineur opus 48 van Gabriël Fauré ten gehore brengen. Bovendien zullen zij werken zingen van Mendelssohn en Rheinberger. Medewerking wordt verleend door de solistes Irene Gatsonides en Althea Helder, organist Roelof van Luit en een strijkersensemble. De solovioolpartij zal worden gespeeld door Wâldsangdocente Esther Goedhart. Tussen de muziekstukken worden er passages gelezen uit het dagboek van Etty Hillesum. Zij werd bekend door de publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord.
Het entree tot het concert is gratis. De toegang is vrij.

Klein concert door pianoleerlingen

maandag 20 mei 2019

Tijd: 19.00

Locatie: Cultuurcentrum de Wâldsang, de Ring 1a, Buitenpost

Leerlingen van Margo Amse treden op. De entree is gratis.

Symposium ‘Muziek en brein in het onderwijs’

zaterdag 25 mei 2019

De Wâldsang organiseert een symposium. Onderwerp is het belang van muziek in de ontwikkeling van het kind en de plaats van muziek in het (basisonderwijs). Spreker is neurowetenschapper Ben van Cranenburgh. Dit n.a.v. zijn boek “Muziek en brein in het onderwijs”. Locatie De Lantearne, Surhuisterveen. Meer info volgt.

Back To Top
×Close search
Zoeken