skip to Main Content

Naar een voorstelling gaan is niet alleen heel erg leuk, het draagt ook bij aan de culturele ontwikkeling van de kinderen. Door naar voorstellingen te gaan komen kinderen in aanraking met verhalen, verschillende meningen en een andere kijk op de wereld. Het prikkelt de fantasie en de verbeeldingskracht.

De Wâldsang zorgt, samen met Opus 3, elk jaar voor een mooi menu aan voorstellingen voor alle groepen van de basisschool.  Vanaf  begin maart tot halverwege april kunnen scholen zich inschrijven voor een voorstelling uit het menu. We geven hierbij een indicatie voor welke groep de voorstelling geschikt is, de school kiest zelf naar welke voorstelling leerlingen gaan. Wij maken in mei  een planning met data en locaties zo dicht mogelijk bij de school.

Inschrijven was mogelijk tot 19 april 2024.

Nest
Groep 0, 1, 2

Een warm verhaal over dieren en familie, door Krijt

De vogels Ooi en Vaar werken al jaren in hun dierenbezorgservice. Zij bezorgen elk jong dier bij de juiste ouders. Tot er op een dag een dier bij hen belandt, dat ze nog nooit hebben gezien. Het huilt, kraait en heeft een luier om. Het lust geen wormen en vliegen kan het al helemaal niet. Voor Ooi en Vaar maakt dat niets uit. Ze vormen met hun nieuwe aanwinst een warm nest. Maar dan melden de echte ouders zich. Waar blijft hun kind?

De jonge theatermaaksters Anneloes Rodenhuis en Cristel Hakvoort duiken met Nest in de belevingswereld van peuters en kleuters.  Bij welke ouders hoort dit lammetje? En deze rups? Wat gebeurt er als er gezinsuitbreiding komt? En hoe neem je afscheid van iets waar je aan bent gehecht? Ooi en Vaar vragen de kinderen om hulp.

Nest is een grappige en ontroerende voorstelling over dieren, families, bezit en afscheid nemen. Met een onvervalste dosis kleuterhumor en herkenbare situaties voor ouders.

“Het was erg leuk. Mooie voorstelling, heel toegankelijk en speels. Sloot hartstikke goed aan bij de beleving van de kinderen. Ik zag dat alle kinderen ontzettend betrokken waren bij de voorstelling. Sommigen waren zelfs echt ontroerd. Heel mooi om te zien.”

Duur: 45 minuten

Kosten: € 6,50 voor leerlingen uit Noardeast-Fryslân, voor Wâldsang leerlingen uit Achtkarspelen, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel € 7,50 per leerling.

De vliegende Hollander
Groep 3 t/m 6

Alleen in theater Sense!

Een spookverhaal dat ons leert om niet bang te zijn, door Ida van Dril
Na een lange tijd van binnen blijven wil iedereen weer naar buiten.
Varen.
Vliegen.
De zee op.
Ida niet.
Zij is bang, blijft liever nog even thuis.
Met haar hondje.
En waarom zou ze naar buiten gaan?
Ze droomt van strand, bos en zee en creëert haar eigen mysterieuze avonturen.
Maar altijd binnen.
Binnen is veilig want buiten vliegt een spookschip, toch?

Verhalenverteller Ida van Dril duikt op eigenzinnige wijze in dit mysterieuze verhaal. Onder regie van Fred Delfgaauw dompelt Ida je onder in een waargebeurde leugen. Een spannende en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards. Voor iedereen vanaf 7 jaar die nog niet weet dat bang zijn helemaal niet eng hoeft te zijn.

Duur: 50 minuten

Kosten: € 6,50 voor leerlingen uit Noardeast-Fryslân, voor Wâldsang leerlingen uit Achtkarspelen, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel € 7,50 per leerling.

Flatkat
Groep 3 t/m 6

Over vriendschap en vertrouwen op jezelf, door Harro van Lien

Timo woont op de derde verdieping van een flat. Naast hem woont zijn beste vriend Monnamoer, de kat van de buren. Op een dag gaat de bel bij de buren en staat mevrouw Milèn van de dierenopvang op de stoep. Monnamoer heeft een vreselijke ziekte zegt ze, en de kat moet met haar mee. Maar mevrouw Milèn is allesbehalve een echte dierenvriend. Ze heeft verschrikkelijke plannen met Monnamoer. Timo moet zijn vriend redden. Maar hij staat er helemaal alleen voor, want niemand gelooft hem. Als hij de hoop bijna heeft opgegeven krijgt hij opeens hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Is Monnamoer dan toch nog te redden? Een idiote rit door de stad volgt; via het stadhuisplein, de ketchupfabriek en het voetbalstadion, terwijl de tijd langzaam wegtikt…

FLATKAT is een even ontroerende als hilarische vertelvoorstelling over een jongen die het niet pikt. Over vallen en weer opstaan, vriendschap, en vertrouwen in jezelf. Begenadigd verteller en speler Harro van Lien zet in FLATKAT een veelvoud van grappige en illustere personages neer.

Duur: 55 minuten

Kosten: € 6,50 voor leerlingen uit Noardeast-Fryslân, voor Wâldsang leerlingen uit Achtkarspelen, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel € 7,50 per leerling.

Niemand weet dat het niet zo is
Groep 7, 8

Over fantasie, de waarheid en vriendschap, door Reuring Theater

Zelda kan heel goed liegen. Ze houdt ervan om de waarheid net even wat smeuïger te maken. Zij noemt dat fantasie…
Samen in het Beukende Bos broeden Zelda en Vos op nieuwe ‘avonturen’.  Zelda dan, Vos doet met haar mee.

Iedereen kan barsten,  het is wij tegen de rest.

De meeste verzinsels zijn grappig, onschuldig misschien. Maar een enkele keer loopt een verzinsel uit de hand. Je kan het zo gek niet bedenken.  Of toch wel?

Duur: 45 minuten

Kosten: € 6,50 voor leerlingen uit Noardeast-Fryslân, voor Wâldsang leerlingen uit Achtkarspelen, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel € 7,50 per leerling.

Back To Top