skip to Main Content

Leerlingen achter de muziek: Krista en Koen

Graag maken we hier zo nu en dan nader kennis met leerlingen. Vandaag zijn dat Krista en Koen.
Zij zijn nu ook te zien en horen op ons Digitale Podium op het YouTube-kanaal van de Wâldsang. Welkom!

Krista van der Vinne (16) en Koen van der Molen (19) zijn nicht en neef. Beiden spelen bij Christelijke Brassband Da Capo in Drogeham en Koperensemble de Wâldsang in Buitenpost. Krista op bugel, Koen op bes-cornet.

Koen speelt bovendien in Brassband de Wâldsang en is dirigent bij Brassband Wilhelmina in Kollum. Niet voor niets volgt hij de opleiding onderwijsassistent muziek in Drachten. En liefst daarna de Pabo en de opleiding HaFaBra Directie aan het conservatorium in Groningen. “En o ja, naast de muziek voetbal ik in het eerste van VV Drogeham”.

Krista nam in groep 5/6 deel aan het koperproject van de Wâldsang. Inmiddels heeft ze bijna 7 jaar les van Gerk Huisma. Bij hem verbetert ze haar techniek en klank, en ontwikkelt ze zich steeds verder in de muziek. “Ik hou ervan om iets met klank en melodie te doen, maar ook van een technisch stuk”. Ze oefent dagelijks. “Muziek maken is voor mij ontspanning. Het is mijn grote hobby waarin ik mijn emoties kwijt kan en energie van krijg. En het spelen in een band levert veel vriendschappen op”.

Koen komt uit een echte brassband familie. “Mijn vader en zijn vader zaten al bij brassbands. Toen ik 7 jaar oud was mocht ik een keer mee naar de repetitie (omdat we geen oppas konden regelen). Ik mocht er ik zelfs het koraal dirigeren (of iets wat er op moest lijken). Dit vond ik leuk en ging snel daarna op les. Dat is inmiddels 12 jaar geleden. Van docent Bienze IJlstra leer ik er ook veel over dirigeren. En we hebben het over de repetities: waar ik die week tegenaan liep, en wat goed ging. Ik vind het trouwens knap hoe leraren van het cultuurcentrum (met name jeugd) weten te motiveren”.

Natuurlijk wordt er niet alleen naar brassmuziek geluisterd. Krista vindt veel muziek mooi om te spelen en naar te luisteren. En Koen houdt ook van Queen, de Hûnekop en Andre Hazes. En op zondagochtend van Nederland Zingt.

Optredens zijn er momenteel niet helaas. Maar gelukkig is er het digitale podium van de Wâldsang. Hierop spelen Krista en Koen ‘Perhaps love’, op piano begeleid door Krista’s moeder. En wie weet treden ze over 10 jaar op met Koen op de bok van een Kampioensdivisieband of met eigen werken of arrangementen!

Leerlingen Achter De Muziek: Krista En Koen
Back To Top