skip to Main Content

Leerling achter de muziek: Margot

Graag maken we hier zo nu en dan nader kennis met leerlingen. Vandaag is dat Margot.
Zij is nu ook te zien en te horen op ons Digitale Podium op het YouTube-kanaal van de Wâldsang. Welkom!

“Ik ben Margot Blaauw, ik woon in Feanwâlden en ik speel altsaxofoon. Als kind heb ik blokfluit en later dwarsfluit gespeeld, maar dat is echt al heel lang geleden. Ik pakte de fluit nog wel eens, maar van echt muziek maken was geen sprake meer. Toen ik de muziek toch weer wilde oppakken, had ik zin in een ander instrument, een met wat meer power! Zo kwam ik bij de altsax terecht. Na een paar proeflessen wist ik het zeker; dit instrument past bij mij.

Ik heb les van Marrich Noordmans, nu ruim een jaar. Zij geeft op een inspirerende en motiverende manier les. Als het goed is zegt ze het, maar als iets niet goed gaat ook. En daar leer je van! Met Corona en online lessen is het natuurlijk wel wat minder leuk, maar ook op deze manier kan ze nog steeds de puntjes op de i zetten. Omdat samen spelen nu niet kan, speelt Marrich liedjes in en stuurt me die toe en vervolgens kan ik ze thuis meespelen.

Op het Digitale Podium van de Wâldsang speel ik samen met Geert. Hij speelt trekharmonica en samen met hem spelen is echt een mooie aanvulling op de lesstof. De combinatie trekharmonica en altsax is bijzonder mooi, vinden wij. Al moet er af en toe wel eens wat werk verricht worden, voor we de muziekstukken beide kunnen spelen. De stemming van de instrumenten is heel anders.

Back To Top