skip to Main Content

Leerling achter de muziek: Binne

Graag willen we hier zo nu en dan een leerling uitlichten. Gewoon, om eens nader kennis te maken en meer te horen over zijn/haar instrumentkeuze en muzieksmaak. Vandaag stelt zich voor: Binne.

“Mijn naam is Binne van der Boon, uit Suwâld. Zes jaar geleden ben ik begonnen met panfluit spelen. Ik wilde graag een hobby naast mijn werk, even wat totaal anders. In die tijd hoorde ik op een bijeenkomst fluitspel. Het klonk prachtig. Maar ik kon vanaf mijn plaats de speler niet zien. Later bleek dat deze een panfluit bespeelde. Toen heb ik contact opgenomen met de Wâldsang. Docent Andries Renema was bereid mij les te geven. Eén keer in de twee weken heb ik een half uur muziekles. Hij leert mij mooie muziekstukken te spelen en vertelt over de achtergrond van de muziek. Elk muziekstuk is opgebouwd uit kleine stukjes, de maten. Hij vertelde dat elke eerste noot van de maat wat nadruk bij het spelen krijgt. Het is verrassend hoe dit doorklinkt. Zo speelde ik het popliedje Those were the days my friend. De melodie komt van een Russisch volksliedje. Als je goed in de maat speelt, dan hoor je het Russische ritme erin terug. Andere liederen die ik graag speel zijn het Israëlische volkslied en Die Moldau. Favoriete panfluitspelers zijn voor mij Nicolae Pirvu en Noortje van Middelkoop. Ook heb ik al eens met mijn destijds 7-jarige dochter Debora gespeeld, op het Open Podium van de Wâldsang. We speelden enkele eenvoudig liedjes, elk op een panfluit. Debora krijgt nu muziekles op de Cornet.
Je kunt me vanaf 24 februari horen op het Digitale Podium op het YouTube-kanaal van de Wâldsang. Welkom!”

 

 

Leerling Achter De Muziek: Binne
Back To Top