skip to Main Content

In de Wâldsang-volgspot: Joanne

Joanne doet op donderdag 30 juni a.s. openbaar B-examen zang bij De Wâldsang in Buitenpost. Voorafgaand aan het examen van Tsjerk, zal zij publiek en examencommissie van zich laten horen. Kortom, alle reden om eens nader kennis te maken: een gesprek over ontspanning, opwarming van de stem, optreden en meer…

Joanne Land is 17 jaar en woont in Harkema. “Ik heb gekozen voor zang, omdat ik dit erg leuk vindt en me er graag verder in wilde ontwikkelen. Ik kan dit ook goed gebruiken in mijn opleiding voor onderwijsassistent muziek en voor mijn zingen met mijn popband. Verder speel ik piano en leer ik steeds beter gitaar spelen voor mijn opleiding”.

Zingen is ontspannend
“Een keer in de twee weken heb ik les van Gezina van der Zwaag in Buitenpost. De lessen beginnen vaak met een opwarming van de stem. Dit is een heel belangrijk onderdeel voordat je begint met zingen. Daarna gaan we vaak met een nummer aan de slag dat ik zelf heb gekozen. Ik bereid dat thuis voor en tijdens de les kijken we wat beter of anders kan. Ook zal Gezina de uitdaging in het lied en daarmee in mijn stem gaan zoeken, waardoor het mooier word. Ik ben erg veel bezig met muziek en oefen dan ook vaak. Zingen is ook een manier om me even te ontspannen”.

Goede sfeer
“Gezina probeert er altijd een leuke les van te maken. De sfeer is altijd goed. Eerst zat ik erg te twijfelen of ik openbaar of gesloten examen zou doen. Ik heb toch voor openbaar gekozen. Het is goed voor mijn ervaring en zelfvertrouwen. En het is leuk om datgene wat je geleerd hebt eens aan anderen te laten horen. Ik heb er gezonde spanningen door en kijk er naar uit. Ik ga mijzelf begeleiden en ik zing ook nummers begeleid door andere muzikanten. Hier wil ik verder nog niet al te veel over kwijt. Solo, met school, band en koor heb ik wel vaker opgetreden, zoals in Iduna, de Oosterpoort en de Lawei”.

Brede smaak
“Ik luister veel naar verschillende muziekstijlen, zoals pop, country, rock, rap en Nederlandse muziek.  Laatst ben ik naar het NNO geweest in de Lawei in Drachten. Dat was erg leuk. Het is fijn dat festivals en concerten nu na de corona periode weer mogen”.

“Naast muziek, voetbal ik drie keer in de week bij Harkemase Boys in de MO19. We zijn dit seizoen kampioen eerste klasse geworde! Ook ben ik graag creatief en breng ik graag tijd door met mijn vrienden en familie”.

Les bij de Wâldsang
“Ik kan anderen muziekles bij de Wâldsang aanraden. Je kunt er beter worden in wat je leuk vindt en je krijgt de vrijheid om je eigen muziek te zingen of te spelen. Maar je word ook uitgedaagd door soms iets heel anders te doen”.

“Wat mijn lievelingseten is? Mmm, ik ga voor zelfgemaakte pizza!”

Het openbare B-examen van Joanne is op donderdag 30 juni bij de Wâldsang in Buitenpost (de Ring 1a). Aanvang 19.00 uur. Aansluitend doet Tsjerk openbaar C-examen. Dit begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Joanne, bedankt voor dit leuke interview en heel veel succes donderdag (en Tsjerk ook natuurlijk!)

 

In De Wâldsang-volgspot: Joanne
Back To Top