skip to Main Content

In de Wâldsang-volgspot: Tsjerk

Tsjerk doet op donderdag 30 juni a.s. openbaar C-examen zang bij De Wâldsang in Buitenpost. Na Joanne, die voor hem examen doet, zal hij publiek en examencommissie laten horen wat hij kan. Alle reden om eens nader kennis te maken met Tsjerk: een gesprek over nummers zingen, opnamen maken, communicatie en meer…

Tsjerk Buruma is 19 jaar en woont in Kollum. “Negen jaar geleden ontdekte ik dat ik zingen heel leuk vond. Ik ben toen meteen in Buitenpost op zangles gegaan, want mijn ouders vonden dit ook een goed idee. De eerste twee jaren had ik les van Althea Helder. Inmiddels heb ik al bijna zes jaar les van Gezina van der Zwaag. Elke donderdagmiddag leer ik van haar van alles over techniek en theorie. Ik zing graag nummers in de les. Het is een paar keer gebeurd dat Gezina andere muziekdocenten het lokaal binnen sleepte om naar mij te luisteren. Spannend, maar het voelt ook als een groot compliment!”

Voor elk wat wils
“Op 30 juni a.s. doe ik openbaar C-examen. Ik vind dit heel erg spannend, maar zodra ik op het podium sta wil ik altijd de hele avond doorgaan. Ik ga nummers zingen met begeleiding op piano, gitaren en drums. Mede zangstudenten en mijn zanglerares vormen het achtergrondkoortje. De door mij gekozen nummers variëren van ballad naar pop-rock, dus voor iedereen die komt luisteren zit er wel wat bij!”

Eigen Youtube-kanaal
“In mijn vrije tijd ben ik veel met muziek bezig. Ik heb thuis apparatuur om opnamen van mijzelf te maken. Die plaats ik dan op mijn YouTube kanaal genaamd ‘Tsjerk Buruma’. Ook luister ik veel naar muziek. Mijn Spotify-playlist staat vol met diva’s zoals Ariana Grande en Mariah Carey. Een aantal jaar geleden ben ik naar een concert van Ariana Grande geweest. Ook zet ik regelmatig muziek van Harry Styles en Olivia Rodrigo op”.

Studie communicatie
“Ik maak graag foto’s en video’s. Dit is een andere hobby van me, die ervoor gezorgd heeft dat ik nu communicatie studeer. Regelmatig maak ik bijvoorbeeld foto’s van uitjes met vrienden. Deze plaatst ik dan op mijn Instagram account”.

Les bij de Wâldsang
“Ik zou zeker aanraden om muziekles te nemen bij de Wâldsang. De mensen die ik er door mijn zanglessen heb leren kennen inspireren me en helpen mij verder met het ontwikkelen van mijn muzikaliteit. De lessen worden op de leerling aangepast en je krijgt echt de kans om je eigen inbreng te geven”.

“Oja, mijn lievelingseten is pasta pesto!”

 Het openbare examen van Tsjerk is op donderdag 30 juni bij de Wâldsang in Buitenpost (de Ring 1a). Aanvang 20.00 uur. Voorafgaand doet Joanne Land openbaar B-examen. Dit begint om 19.00 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Tsjerk, bedankt voor dit leuke interview en heel veel succes donderdag (en Joanne ook natuurlijk!)

In De Wâldsang-volgspot: Tsjerk
Back To Top