skip to Main Content

In de Wâldsang volgspot: Jens en Finn

Met in deze aflevering een nadere kennismaking met de broers Finn en Jens Utzon, beiden 15 jaar en afkomstig uit Rinsumageest.

Welk instrument bespeel je? Waarom heb je daarvoor gekozen?
Jens begint: “Ik speel gitaar. De klank ervan vind ik mooi. Mijn vader speelt het ook en dat heeft me ook enthousiast gemaakt. Ik begon met elektrisch gitaar spelen bij Menno Bonnema in Burgum en later stapte ik over naar akoestische gitaar bij Egbert Reidinga. Elektrisch gitaar vond ik ook leuk maar daar was veel muziek met tabulatuur en ik vond het makkelijker om noten te lezen.” Finn vervolgt: Ik koos voor drums. Vond dat vroeger altijd al een cool instrument. En nog steeds trouwens”.

Van wie heb je les? En waar?
Jens: “We hebben beiden les in Buitenpost. Ik bij Egbert dus, en Finn bij Jan Geert Nagel. De lessen zijn tegelijkertijd gepland. Dat is wel zo handig met het naar Buitenpost rijden”.

Kun je iets vertellen over je muzieklessen?
Jens: “In de lessen speel ik de stukken die ik thuis heb geoefend. Ik probeer dat elke dag te doen, maar ik heb het vaak te druk met school om het ook echt te goed te doen”. Finn beaamt dat: “Ik probeer vaak te oefenen, maar soms vergeet ik het of heb ik het druk”.

Speel je ook in een band/ensemble/samen met anderen o.i.d.?
Jens: “Ik speel geregeld samen met mijn vader. Een deel van de gitaarlessen besteden we aan het samenspelen van duetten in allerlei stijlen, zoals klassiek, Spaans en blues. Ik vind dat erg leuk. In het begin speelde ik met twee andere kinderen in Damwoude en nu heb ik les samen met mijn vader. (Omdat hij me niet meer kon bijhouden, en geen noten kon lezen, en dat vond hij vervelend..).”

Finn speelde altijd wel veel samen, maar het laatste jaar niet meer. Hij speelde ook een paar jaar in het slagwerk-ensemble. Finn: “Dat was leuk omdat we daar veel andere soorten slaginstrumenten zoals marimba, xylofoon, pauken en djembé bespeelden. Met het ensemble hebben we een paar keer opgetreden bij voorspeelavonden. Soms speelt mijn vader bas als ik thuis oefen, dat is wel grappig.”

Kun je een anekdote (leuk, verdrietig, grappig, o.i.d.) vertellen van iets dat in een door jou gegeven les gebeurde?
“Toen ik begon met gitaar spelen en ik met de gitaar op mijn rug liep, leek het alsof een gitaar op pootjes aan kwam lopen.” vertelt Jens. “En Egbert neuriet soms de liedjes die we spelen mee en dat vind ik dan wel komisch”. Finn herinnert zich een leuk grapje van zijn drummaatje: “Toen Jan Geert vroeg om een liedje uit te kiezen antwoorde hij met een liedje waarop je helemaal niet kunt drummen”.

Van wat voor muziek hou je? Ben je ergens fan van?
Jens geeft aan graag blues te spelen. “En ik luister graag naar Imagine Dragons.” Finn vindt veel muziek wel leuk. “Ik luister veel naar De Staat omdat ik dat een leuke band vindt, Jens denkt daar anders over…”.

Ga je wel eens naar een concert?
Jens gaat niet zo vaak naar concerten: “We zijn een keer met z’n allen bij een concert van Imagine Dragons geweest in de Ziggo Dome, dat was cool.” Finn soms: “Als er in de buurt een concert van de Staat is! Ik heb ze twee keer gezien. Jens wil dan nooit mee.”

Heb je naast muziek maken ook meer hobby’s? Welke?
Jens: “We doen beiden aan karate”. “En we deden aan schaatsen” vervolgt Finn, “maar daar zijn we mee gestopt”.

Zou je anderen aanraden bij de Wâldsang op muziekles te gaan? Waarom?
Jens begint: “Ik zou het zeker aanraden, want de leraren die ik ken zijn wel leuke mensen en de manier waarop er les wordt gegeven is ook leuk”. Finn: “Ik ken geen andere muziekschool, dus dan is de kans groot dat ik ze Wâldsang aanraad”.

Wat is je lievelingseten?
Jens en Finn in koor: “Kip met rijst!”.

Is er nog iets dat je hier wilt vertellen?
“Niet echt” zegt Jens tot slot. “Ik ben nog steeds blij dat het de 8-jarige ik leuk leek om gitaar te spelen!”.

Wil jij ook in onze Volgspot? Stuur dan een mailtje naar pr@cultuurcentrumdewaldsang.nl

 

Back To Top