skip to Main Content

Koperensemble wint de Gouden Spiker!

Het onlangs gehouden Gouden Spiker Festival 2023 was het laatste concours waaraan Gerk Huisma als dirigent van Koperensemble de Wâldsang deelnam. Het doel was dan ook om er een mooi muzikaal optreden van te maken, en dat is gelukt!

Het ensemble startte haar programma met het tere en doorzichtige koraal Anthem (from Chess). Hierna speelde Krista van der Vinne een prachtige solo op de bugel, genaamd Magh Seola. Toen was het verplichte werk, Dodo van Haske, aan de beurt. Er werd afgesloten met een knaller van een mars, Punchinello.

De prijsuitreiking kon maar niet snel genoeg komen, en na het galaconcert van de Spijkerpakkenband was het dan zo ver: het moment waar volop naar werd uitgekeken en waarvoor iedereen iets rechter in de stoel ging zitten. En jawel, het Koperensemble  ging ervandoor met de eerste prijs voor het verplichte werk! In deze categorie was de tweede prijs voor Excelsior Driezum/Wâlterswâld en de derde prijs voor Wilhelmina Kollum.

Daarna de solistenprijzen. De derde prijs in deze categorie ging naar Christiaan Ybema op althoorn van Crescendo Workum. De tweede prijs werd gewonnen door Erwin Meyerink op cornet van Flevo Brass Emmeloord. En de eerste prijs ging naar… Krista van der Vinne op bugel van Koperensemble de Wâldsang! Nog een eerste prijs in de wacht gesleept!

Toen de belangrijkste prijs, de Bronzen, Zilveren of Gouden Spiker. Naarmate de Bronzen en Zilveren Spiker werden uitgereikt, werd de spanning om te snijden. De Bronzen Spiker ging naar Crescendo Workum, en de Zilveren Spiker werd gewonnen door Excelsior Driezum/Wâlterswâld. En de Gouden Spiker… De presentatrice kondigde de winnaar aan met de woorden: “Misschien had u het al verwacht. Eén keer eerste prijs, twee keer eerste prijs… Maar ook de laatste eerste prijs gaat naar Koperensemble de Wâldsang!” De Gouden Spiker was ook binnen! Drie keer een eerste prijs! Wat een blijdschap en trots ging er rond in de club!

Gerk wordt na de zomervakantie aangesteld als dirigent van de Provinciale Brassband Groningen, wat ook op de vrijdag avond repeteert. Gelukkig is er een goede vervanger gevonden in de persoon van Martijn Oostra. Het ensemble is blij dat hij meegaat naar  Nederlandse Brassband Kampioenschappen gaat in november.

Gefeliciteerd allemaal en veel succes bij het vervolg!

Zie ook: www.goudenspikerfestival.nl

Koperensemble Wint De Gouden Spiker!
Back To Top