skip to Main Content

Klarinetduo met piano in de Schierstins

Wâldsangdocente Jannie Reijenga en Luc Feikens brengen op zo. 11 december om 15.30 uur werken van Bach, Krommer en Mozart ten gehore in de Schierstins in Veenwouden . Reserveren is aan te bevelen: info@schierstins.nl of telefoon 0511-472937.  Entree: € 16,50, inclusief pauze-consumptie (donateurs Schierstins € 14,50)

Jaren geleden raakten Luc Feikens en Jannie Reijenga betoverd door de klarinet. Zij studeerden tegelijkertijd af aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Voor het concert in de Schierstins neemt het klarinetduo collega Wietse Marra mee, die hen op piano zal begeleiden in het prachtige ´Tweede concert voor 2 klarinetten´ van Franz Vincenz Krommer. Heel
bijzonder, want dit stuk wordt tegenwoordig niet vaak meer uitgevoerd. Verder staan bekende melodieën van Bach en Mozart op het programma, als ook de grappige Suite van Alan Frank. Kortom een programma voor elk wat wils.

Feikens en Reijenga spelen vaak samen in het Nootstroomorkest en in diverse andere projecten. Sinds 2019 vormen zij een vast klarinetduo. Intussen hebben zij een afwisselend repertoire opgebouwd, van klassiek tot modern en alles wat daar tussenin zit. Zij spelen niet alleen
muziek, die origineel voor twee klarinetten is gecomponeerd maar ook muziek die gearrangeerd is om met twee klarinetten te spelen.

Luc Feikens is sinds 1987 werkzaam bij Kunstencentrum Atrium in Sneek. Hij geeft klarinet- en saxofoonles. Daarnaast is hij de leider van de Lucky Clarinets. Het ensemble treedt regelmatig op met allerhande stukken – van barok tot jazz – en heeft al tweemaal opgetreden tijdens de Theun de Vriesboekendag van De Schierstins. Ook is Feikens dirigent van de Drachtster Harmonie dat al meer dan 75 jaar bestaat.

Drachtster Jannie Reijenga biedt klarinetlessen aan in haar woonplaats en wijde omgeving. Vanaf haar eerste kennismaking met de klarinet was ze diep onder de indruk. “Ik wilde mooi kunnen spelen op dit instrument en ik wilde niets liever dan klarinetdocent worden”. Die wens ging al in vervulling tijdens haar muziekstudie. Ze heeft les gegeven in vele dorpen en steden in vooral Zuidwest en Noordoost Fryslân. Sommigen van haar leerlingen maakten zelfs hun beroep van het
klarinet spelen. Tegenwoordig speelt zij als uitvoerend klarinettist mee in The Symphonic Music Collection en Nootstroom.

Foto: Doutzen Dotinga

Klarinetduo Met Piano In De Schierstins
Back To Top