skip to Main Content

In de Wâldsang-volgspot: Sanne

In de Wâldsang-volgspot maken we nader kennis met leerlingen en docenten. In deze aflevering met Sanne Grijpstra, 13 jaar en woonachtig in Buitenpost. Zes jaar geleden ging ze op vioolles bij de Wâldsang. 

“De viool leek mij een leuk en mooi instrument om eens te proberen. Ik kwam terecht bij juf Esther in Buitenpost en ben er altijd gebleven. De lessen zijn altijd leuk en zij is een hele goeie en vrolijke docent. Normaal gesproken oefen ik elke avond, en dat doe ik met plezier. Ik ben blij dat ik voor viool heb gekozen”.

Lachen en samenspelen

“De viool is heel geschikt om samen te spelen met anderen. Ik heb dan ook een paar jaar bij een orkest in Leeuwarden gespeeld. En met Esther doen we ook vaak samenspel in een groepje met andere violisten. Dat is leerzaam, gezellig en soms heel grappig. Zo probeerde ik een paar jaar geleden met een paar andere violisten zo snel mogelijk een liedje te spelen. Uiteindelijk struikelde iedereen over de muzieknoten heen. We moesten er hard om lachen!”

Diverse stijlen

Op viool kun je natuurlijk klassiek, maar ook allerlei andere stijlen spelen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld ook heel leuk om Ierse liedjes te spelen. Om naar te luisteren kies ik vaak voor popmuziek. Echt fan van een band of zanger/zangeres ben ik niet. En ik ben ook geen concertbezoeker”.

Eigen bedrijf

“Naast het viool spelen zit ik op volleybal. En leuk om hier te vertellen, ik heb mijn eigen sieraden bedrijf. Volop afwisseling dus. En wat ik lekker vind? Sanne hoeft er niet lang over na te denken. “Pizza!”

“Afsluitend wil ik nog even zeggen dat ik iedereen kan aanraden om bij de Wâldsang op muziekles te gaan. Je leert er veel en je ontmoet ook veel nieuwe mensen.

Sanne, dank je wel voor dit leuke interview. Veel succes met het viool spelen!

In De Wâldsang-volgspot: Sanne
Back To Top