skip to Main Content
Marrich Noordmans

Marrich Noordmans

Docent saxofoon

Telefoonnummer: 0655597216

Op negenjarige leeftijd ben ik begonnen met saxofoon spelen. Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin, op een boerderij in het Friese Spannum (later Dronrijp). Mijn hele familie speelde bij de plaatselijke muziekvereniging, fanfare ‘Oranje’. Na het behalen van mijn A-examen ben ik daar ook gaan spelen. Later ben ik veel gaan invallen bij verschillende orkesten. Toen ik dertien jaar was, werd ik lid bij het Frysk Fanfare Orkest.

Na mijn VMBO-t diploma behaald te hebben, stond ik voor de keuze welke kant ik op wilde gaan. Ik heb gekozen voor de MBO-4 opleiding onderwijsassistent-muziek. Op deze opleiding werd ik o.a. onderwezen in pedagogiek, (muziek)didactiek, muziektheorie en -geschiedenis, koor, koordirectie en ensembledirectie. In mijn eerste jaar werd al duidelijk dat ik voor de muziek wilde gaan, en heb ik toelating gedaan voor de Jong Talent Klas op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ik kreeg les van Peter Stam. Nadat ik de MBO opleiding afgerond had, ben ik in 2011 tot het eerste jaar toegelaten. Vanaf mijn tweede jaar kreeg ik ook les van Femke IJlstra. Ik heb masterclasses gevolgd bij o.a. Antonio Cánovas Moreno (Spanje) en Arno Bornkamp. In 2015 heb ik mijn diploma Bachelor of Music behaald, en sinds september 2015 vervolg ik mijn studie aan het conservatorium van Amsterdam bij befaamd saxofonist Arno Bornkamp.

Op dit moment verzorg ik de saxofoonlessen, behalve bij de Wâldsang, ook bij muziekverenigingen Oranje Roden en Oranje Bolsward. Ik speel bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, en ik ben lid bij saxofoonkwartet SAKS, waarmee we regelmatig concerten verzorgen. Solistisch treed in regelmatig op, ook remplaceer ik zo nu en dan bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Telefoonnummer: 0655597216

Back To Top