skip to Main Content
Boukje Bonnema

Boukje Bonnema

Docent Accordeon en dirigent Accordeon ensemble.

Telefoonnummer: 0518432410

Mijn naam is Boukje Bonnema, sinds 2000 werkzaam bij Opus 3, vanaf 2008 tot 2014 bij muziekschool de Wâldsang en vanaf september 2014 bij cultuur centrum de Wâldsang. Ik geef met heel veel plezier accordeon lessen in Dokkum, Ferwert , Reitsum, Buitenpost en Veenwouden. Op verzoek kunnen daar nog meer plaatsen bijkomen.

Mijn opleiding kreeg ik aan het Conservatorium in Leeuwarden waar ik in 1990 afstudeerde als docerend musicus accordeon. Ik geef les op klavieraccordeon en knopaccordeon, na mijn opleiding heb ik mijzelf ook nog bekwaamd op de harmonica (trekzak ). Dus voor harmonica lessen kunt u ook bij mij terecht

Mijn lessen zijn individueel of in groepsverband, voor beginners of voor ver gevorderden  van 8 tot 100 jaar. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen en je bent nooit te oud om te leren. Naast docente, ben ik dirigente van het Leeuwarder Accordeon Orkest, het Fries Accordeon Muziek Ensemble (FAME) en het Wereld Muziek Ensemble (WME). Verder speel ik zelf in het accordeonkwartet Variabilé en het Brouwer’s Akkordeonorkest.

Wat vind ik belangrijk bij het lesgeven?
– Het plezier in muziek maken staat altijd voorop.
– Het leren luisteren naar je instrument.
– Het snuffelen aan alle mogelijke stijlen.
– Het kunnen samenspelen.
– Het af en toe optreden.

Tips:
Oefen iedere dag. Wees trots op wat je kunt en laat het horen aan je vrienden. Maak zelf eens een lied. Herhaal regelmatig oude liedjes (kun je ze al uit het hoofd?). Haal de accordeon thuis uit je koffer en zet hem op zijn pootjes. Zorg dat je accordeon niet nat wordt (houd de kat uit de buurt). Constante temperatuur is het beste.

Voor informatie kunt u mij altijd bellen of mailen
Kijk ook eens op www.accordeon-info.nl

Telefoonnummer: 0518432410

Back To Top