skip to Main Content
Bienze IJlstra

Bienze IJlstra

Docent HAFABRA

Bienze IJlstra is docent koperblaasinstrumenten; cornet, trompet, bugel, alt, bariton, euphonium, trombone en es/bes-bas. 

Tel.nr.: 06-30126054  / 0512-352356

De lesplaatsen zijn: Augustinusga, Buitenpost, Giekerk, Kollumerzwaag, Surhuisterveen en Triemen/Westergeest. In overleg kan er natuurlijk ook in andere plaatsen worden lesgegeven.

Door zijn lange ervaring, zijn gedrevenheid en muzikaliteit, weet hij de leerlingen te inspireren en te motiveren.

Zelf behaalde Bienze IJlstra zijn diploma directie voor HA/FA/BRA aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daar slaagde hij ook als eerste in Nederland voor zijn Akte B, euphonium. Veel toporkesten hebben onder zijn leiding goede resultaten behaald, waaronder Nationale titels met o.a. Brassband de Wâldsang te Buitenpost, ( momenteel o.l.v. Rieks v.d. Velde ), Brassband Oenkerk A en de fanfare Joost Wiersma te Jistrum. Ook behaalde hij met de jeugd, het Koperensemble van de muziekschool de Wâldsang grote successen.

Momenteel is hij dirigent van Brassband Oenkerk B, van de fanfare Wilhelmina uit Leens. Ook wordt hij regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse HA/FA/BRA concoursen en bij solistenconcoursen.

Back To Top