skip to Main Content
Bauke Van Der Heide

Bauke van der Heide

Docent gitaar

​Mijn naam is Bauke van der Heide, gitaardocent van beroep en sinds 1998 eigenaar en oprichter van de Leeuwarder Gitaarschool. Daarnaast geef ik sinds 2017, via Cultuurcentrum de Wâldsang, zowel akoestisch als elektrisch gitaarles in Damwoude.

EVEN VOORSTELLEN
Ik woon in Leeuwarden maar ik ben opgegroeid in Dokkum. In 1991 heb ik mijn diploma aan het Conservatorium van Groningen behaald. Na het afstuderen heb ik, naast het lesgeven, diverse banen in de techniek vervuld maar sinds 1998 heb ik definitief voor het docentschap gekozen. Naast de gitaar en muziek zijn mijn hobby’s: mountainbiken, toeren met de motor, interesse in wiskunde, computer, zeilen en last but not least het maken van leuk lesmateriaal voor leerlingen.

GITAAR
De gitaar is ongetwijfeld één van de meest veelzijdige instrumenten die er zijn. Noem een muziekstijl en er is een grote kans dat de gitaar aanwezig is. Dit veelzijdige kenmerk probeer ik ook te integreren in de lessen. Naast het gebruik van verschillende methodes wordt deze aangevuld met zelf gearrangeerde hits uit de Top 40. Maar ook een origineel flamenco slagje of elektrische gitaar techniek kan dus stiekem voorbijkomen.

Ik heb er zowel plezier in om akoestisch als elektrisch les te geven. Wanneer leerlingen mij vragen welke gitaar of stijl ik het liefst speel/doceer dan vind ik dat moeilijk te beantwoorden. Juist die afwisseling vind ik zo mooi.

MEER DAN 20 JAAR LESERVARING
Door de jaren heen heb ik aan diverse muziekscholen in Friesland lesgegeven, cursussen gegeven en popworkshops verzorgd. Sinds 1998 heb ik mijn eigen gitaarschool in Leeuwarden en sinds augustus 2017 ben ik weer werkzaam via Cultuurcentrum de Wâldsang. Wéér werkzaam inderdaad want van 2001 t/m 2006 heb ik ook gewerkt voor wat toen nog Streekmuziekschool de Wâldsang heette. Ik heb daar goede herinneringen aan en ben dan ook blij dat ik weer voor één dag in de week terug ben op mijn oude stek.

Docent: Bauke van der Heide​
Instrumenten: akoestisch gitaar, elektrisch gitaar en ukelele
Mobiel: 0645223564

Mail: info@gitaarlesdamwoude.nl
Meer info op: www.leeuwardergitaarschool.nl

​Lesdag: Dinsdag van 15:00 – 21:30 uur
Leslocatie: CBS De Bron, Wyger Martensstrjitte 22​, Damwoude

 

 

 

Back To Top