skip to Main Content

Blokfluit

De blokfluit is een ontzettend veelzijdig instrument!

Wist je dat de blokfluit een grote familie heeft met fluitjes van nog geen 20 centimeter groot, tot blokfluiten van meer dan twee meter lang en van alles er tussenin?

De blokfluit is een van de oudste instrumenten ter wereld. Er bestaat dus heel veel mooie muziek voor de blokfluit, maar ook de nieuwste pop nummers kan je op een blokfluit spelen.

De blokfluit is een geschikt instrument voor jonge muzikanten die voor het eerst beginnen met muziekles, je begint dan op de sopraanblokfluit. Het instrument is fijn en licht om vast te houden en binnen de kortste keren kan je al liedjes spelen uit vrolijke en moderne methodeboeken. Maar, veel mensen denken dat de blokfluit alleen voor pas beginnende muzikanten is, maar dat is niet waar! Omdat er zoveel verschillende soorten blokfluiten zijn en omdat er zoveel mooie muziek voor het instrument bestaat en er nog steeds nieuwe muziek bij komt blijft er altijd iets te ontdekken en kan je je blijven ontwikkelen op de blokfluit. Blokfluit spelen is dus voor jong en oud.

Samenspelen is nog leuker dan alleen. Dit kan in een blokfluit ensemble waar de verschillende soorten blokfluiten samen klinken en je met andere enthousiaste blokfluitisten de mooiste stukken kunt spelen.

Wil je kennis maken met de blokfluit? Vraag dan een proefles aan. Ook kan je je inschrijven voor verschillende kennismakingscursussen zoals Fluiten met visjes en Blokfluitkriebels voor kinderen of de opfriscursus voor volwassenen.

 

Klik hieronder op de naam van een docent.

Blokfluit
Back To Top