skip to Main Content

Bloemen voor Auke, Keimpe en Take!

Na afloop van de startvergadering van het cursusjaar namen drie muziekdocenten van de Wâldsang afscheid. Ze stonden afgelopen tientallen jaren garant voor gedegen muziekonderwijs in de regio: bij streekmuziekschool de Wâldsang en later bij cultuurcentrum de Wâldsang. Nu is het tijd voor andere activiteiten of om gewoon rustiger aan te gaan doen. Ze werden bedankt door Wâldsang bestuursvoorzitter Teije Dijk.

Auke de Boer is docent orgel, keyboard, piano en AMV. Ook is hij actief in het voortgezet onderwijs. Hij is veelvuldig te horen als beiaardier van de Martinikerk en het carillon van de R.U.G. in Groningen. Bovendien is hij vaste organist in Dokkum. Hij speelde ooit bij het eerste koperensemble van muziekschool de Wâldsang als ….trombonist. Auke verzorgt veel optredens, concerten en masterclasses in binnen- en buitenland.

Keimpe van der Meer zal bij velen bekend zijn als AMV muziekdocent op basisscholen. Vele generaties leerlingen kregen van hem muziekles. Hij was verbonden aan het PCBO Tytsjerksteradiel en de examens gingen via de Wâldsang. Niet alleen kinderen op de basisscholen wist hij te enthousiasmeren, maar ook mensen met een beperking vonden in het door hem opgerichte orkest Pandoer een warm plekje. Deze muziekgroep komt nu onder de enthousiaste leiding van docente Sanne Wijnja te staan.

Take Beukema is docent orgel, keyboard, clavecymbel en leider van diverse koren en ensembles. Dit zowel binnen als buiten de Wâldsang. Hij is veelzijdig, met net zoveel belangstelling voor de uitvoeringspraktijk van oude muziek als voor de laatste pophits. Zo leidde hij voor streekmuziekschool de Wâldsang een popkoor. Met zijn vrouw Irene gaat hij zich nu volledig richten op zijn eigen Leeuwarder muziekpraktijk Doedab.

Back To Top