skip to Main Content

Symposium ‘Muziek en Brein’

Date: zaterdag 25 mei 2019

Time: 19.00

Location: De Lantearne, Jan Binneslaan 49, 9231CA in Surhuisterveen

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het bijwonen van ons symposium ‘Muziek en brein’. Onderwerp is het belang van muziek in de ontwikkeling van het kind en de plaats van muziek in het (basis) onderwijs.

Speciale gast is neurowetenschapper en musicus Ben van Cranenburgh, schrijver van het boek ‘Muziek en brein, over de kracht van muziek’.

Hij geeft een lezing die bestaat uit twee delen:
19.00 – 19.45 uur: In het eerste deel ‘Muziek, een Hoofdzaak’ legt hij uit hoe belangrijk muziek is voor de ontwikkeling van het brein en de persoonlijkheidsvorming van kinderen.
19.45-20.00: pauze
20.00 – 21.00 uur: In het tweede deel ‘Leren met het brein’ gaat hij in op leerstrategieën. Vragen als ‘Hoe wordt muzikale informatie verwerkt? en ‘Welke oefenmethodes zijn effectief?’ staan hierin centraal.
Bij de lezing is een panel aanwezig bestaande uit leden uit de politiek, onderwijs en cultuur. Voor de aanwezigen is er volop gelegenheid om te reageren, vragen te stellen en in gesprek te gaan over deze onderwerpen.

Wij houden dit symposium ter gelegenheid van het eerste lustrum van Coöperatie Cultuurcentrum de Wâldsang. Dit is dè plek voor kwalitatief goed muziekonderwijs op tal van locaties in Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel. Momenteel worden er lessen gegeven aan zo’n 4.000 basisschoolleerlingen (op 60 scholen) en 1.100 vrije tijdsleerlingen.

Voorafgaand aan het symposium is om 17.00 uur, ook in de Lantearne, het slotconcert van het Frysk Leer Orkest m.m.v. het Frysk Jeugdorkest. Het Frysk Leerorkest bestaat uit basisschool-kinderen die een jaar lang aan dit schoolproject deelnamen. Ook hiervoor nodigen wij u graag uit.

U kunt zich voor het symposium opgeven via de onderstaande link.

Aanmelden voor het Symposium “Muziek en Brein”

Wij hopen u te mogen begroeten op 25 mei!

Back To Top