skip to Main Content

1000 Euro voor een goed idee!

WORD JIJ OOK BLIJ VAN MUZIEK, THEATER OF FILM?
Bedenk een goed idee en ontvang € 1.000

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel hebben jouw hulp nodig. Samen zijn ze bezig met het ontwikkelen van een cultuurnota. Dat is een plan waarin staat wat er de komende jaren gaat gebeuren en nodig is op het gebied van cultuur. Bij cultuur kun je bijvoorbeeld denken aan muziek, dans, theater, film, moderne media of beeldende kunst. Maar ook cultureel erfgoed, zoals monumenten en musea horen erbij. De gemeenten horen graag wat jongeren belangrijk vinden. Wil jij ons helpen?

Ontvang € 1.000 voor een cultuurproject

Om ons te helpen, vragen we je om een cultuurproject te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een expositie of voorstelling, speciaal voor de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Heb jij samen met een werkgroepje op school of met vrienden een leuk idee? Laat het ons dan weten. Als de wethouders jullie idee het leukste vinden, ontvang je € 1.000. Dat geld mag je gebruiken om het project ook echt uit te voeren.

Waar moet je rekening mee houden

Je vormt een projectgroepje waar maximaal 4 personen in zitten. Het cultuurproject dat jullie bedenken heeft een relatie met de thema’s van de cultuurnota: meidwaan, mei-inoar en nij & aktueel (zie kader onderaan). Stel, je besluit een expositie te organiseren van jullie mooiste instagramfoto’s, dan moeten de foto’s passen bij (één van) die thema’s.

Bij een cultuurproject hoort ook een begroting. Dat is een overzicht met uitgaven en inkomsten. Daarin beschrijf je de kosten die je moet betalen voor bijvoorbeeld materiaal of huur van een zaal. We willen graag weten welke kosten je hebt en hoe je die gaat betalen. Uiteraard kom je met de

€ 1.000 al een heel eind, maar het is bij een heel groot plan misschien wel te weinig. Wees creatief!

Doe je mee?
We kijken uit naar jullie creatieve ideeën! Je projectvoorstel moet 30 september bij ons binnen zijn. Op www.achtkarspelen.nl/cultuur en www.t-diel.nl/cultuur vind je het formulier dat je hiervoor kunt gebruiken. Of bedenk een andere leuke manier om jullie idee aan ons te presenteren, bijvoorbeeld via een video. Heb je vragen? We helpen je graag op weg. Je kunt terecht bij:

  • Durkje Verbeek, beleidsadviseur Cultuur en Frysk, 06 34 11 60 70, d.verbeek@achtkarspelen.nl
  • Henk Veldhuizen, beleidsadviseur Cultuur en Welzijn, 06 34 11 61 63, h.veldhuizen@achtkarspelen.nl

 

 

 

 

1000 Euro Voor Een Goed Idee!
Back To Top