skip to Main Content
Monique Gruppen

Monique Gruppen

Docent klarinet

Voor Cultuurcentrum de Wâldsang neemt Monique Gruppen vanaf dit seizoen de lessen over van Jan Brouwer. Haar lesplaatsen worden Burgum en Buitenpost. Wil je graag klarinet leren spelen, geef je dan op via www.cultuurcentrumdewaldsang.nl. Je kan dit seizoen nog beginnen. De klarinet is een prachtig instrument en geschikt voor jong en oud. Monique heeft leerlingen van 8 tot 75 jaar op les en alle lessen geeft ze met veel plezier. Ook op latere leeftijd kun je rustig nog beginnen. De lessen worden zowel individueel als in groepsverband gegeven.

Monique Gruppen (1987) speelt sinds haar elfde klarinet. Ze heeft op verschillende muziekscholen les gehad van Jan Jannink, Karin Vrieling en Jannie Dotinga. Vanaf haar 16e naar kreeg ze harmonieleer, solfege en pianoles van Rein Albert Ferwerda aan de Ferwerda Academie. Op het Prins Claus Conservatorium in Groningen studeerde ze eerst bij hoofdvakdocent Reinier Hogerheijde en later bij Pierre Lafay.
Juni 2013 studeerde Monique af met een 8,5 bij Lars Wouters van den Oudenweijer aan de Master of Music aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.Masterclasses heeft ze gehad van o.a. Olivier Patey, Julien Hervé, Céleste Zewald, David Kweksilber, Sjef Douwes en Geert Baeckelandt.
Ze is zowel uitvoerend als docerend actief bij verschillende orkesten, ensembles en muziekscholen en speelt bij het Noordpoolorkest.

Behalve bij Cultuurcentrum de Wâldsang geeft Monique met veel plezier en enthousiasme les bij de Stichting Muziekonderwijs Grootegast (SMG), aan muziekschool Hunsingo in Bedum en bij muziekschool
it Toanhûs in Joure. Bovendien geeft Monique ook les via de basisschoolprojecten MIIK (Muziek in ieder kind) en het Frysk Leerorkest (FLO). Bij beide projecten krijgen groepjes van 5/6 leerlingen wekelijks muziekles onder schooltijd. Voor Keunstwurk leidde ze het klarinetatelier in het kader van de Fulkaan vanuit Keunstwurk

Tijdens haar opleiding schreef Monique voor het tweemaandelijkse tijdschrift ‘de Klarinet’ een column over haar studie, het lesgeven, concerten en alles wat verder te vertellen valt. Nu schrijft ze met regelmaat recensies over nieuwe bladmuziek en cd’s.
Monique werkte mee aan het onderzoeksproject ‘Ouderen en Muziek – Een instrument leren bespelen op latere leeftijd’. Dit vormt een onderdeel van de onderzoekslijn ‘Healthy Ageing through Music and the Arts’ van het Lectoraat Lifelong Learning in Music via het Prins Claus Conservatorium.

Meer informatie over Monique is te vinden op: www.moniquegruppen.com

Deze docent geeft de volgende cursussen: Klarinet

Telefoonnummer: 0629605675

Back To Top
×Close search
Zoeken