skip to Main Content
Janet Hardorff

Janet Hardorff

Docent AMV

Janet Hardorff, geboren in Leeuwarden. Ik woon in Giekerk.
Ik studeerde in Leeuwarden op de HBO-J (nu SPH) en ik heb later mijn Pabo opleiding afgerond en de opleiding Vakspecialist Muziek gevolgd. Ik heb les gegeven in de zaakvakken en muziekles gegeven op basisscholen.
Via Cultuurcentrum ‘De Waldsang’ ben ik werkzaam als muziekdocent en geef ik muziekles op 9 basisscholen: 2 scholen in Harkema, in Surhuisterveen, in Oentsjerk, Aldtsjerk, Gytsjerk, Tytsjerk, Kootstertille en Noardburgum.
Muzikale achtergrond: Bij ons thuis werd er al muziek gemaakt. Mandoline leerde ik spelen op de basisschool. Bij een strenge (maar rechtvaardig,denk ik ) juf. We speelden als groepje bij de musical. Na mijn 12e heb ik niet meer gespeeld, de mandoline lag op zolder. Deze werd afgestoft toen ik in een koor zong, in een lied zou een mandoline leuk klinken. Ik had een basis en moest ook nog weer veel leren.
In de Keltische folk muziek speel ik sinds 2,5 jaar samen met een muziekgroep, ‘Frjemd Folk’, bestaande uit 11 mannen en 3 vrouwen. Daar speel ik mandoline en gitaar en ik zing. Schotse en Ierse liedjes waarin de oorlogen, ander verdriet maar gelukkig ook de liefde wordt bezongen en gespeeld. We treden op in de regio en in binnen -en buitenland.
Er is volgens mij niet iemand die niet van muziek houdt. Wat ik over wil brengen in muziek in de klas, is het ontdekken van muziek, waar je zelf van houdt en hoe je je er mee uitdrukken kan. Wat kan jij, wat kan je samen en hoe klinkt dat. Plezier staat voorop!

Back To Top