skip to Main Content
Dorie Ten Hove

Dorie ten Hove

Docent AMV in Drogeham, Earnewâld, Kootstertille en Twijzelerheide

Op dit moment sta ik als vakdocent muziek voor een aantal basisschoolklassen.
Dit was tien jaar geleden al mijn droom. Ik wilde heel graag met muziek én met kinderen werken.
Op mijn 4e vertelde ik mijn moeder dat ik graag op koor wilde. Ik ben nog steeds blij dat ze naar me geluisterd heeft. Door te zingen in koren kwam ik in aanraking met klassieke muziek en ontmoette ik op m’n 12e mijn grote liefde: de contrabas.
Een paar jaar terug ben ik als Docent Muziek afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, daarvoor heb ik een tijd contrabas gestudeerd aan het conservatorium in Den Haag.Naar mijn mening is zingen een basisvaardigheid die elk kind aan kan leren. Door middel van diverse spelletjes oefenen we ademhaling, houding, het overnemen van een toon en daardoor; zingen!
Daarnaast laat ik de kinderen kennismaken met allerlei muzieksoorten. We maken samen muziek met instrumenten, we componeren, we luisteren naar muziek, we dirigeren en we dansen op muziek.
Tijdens mijn lessen probeer ik zoveel mogelijk de kinderen zelf ideeën in te laten brengen. Door dit initiatief van de leerlingen blijven kinderen betrokken bij de les. Dit draagt bij aan een muzikaal eindresultaat van de les.Sinds 2016 ben ik bevoegd Muziek op Schoot-docent. Tijdens de cursussen voor jonge kinderen met hun papa of mama, zitten we vooral niet stil! We zingen, dansen, doen schootspelletjes, luisteren naar prachtige muziek en spelen op mooie instrumenten. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 8 maanden en 4 jaar. De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen en elke les wordt op maat gemaakt.
Deze docent geeft de volgende cursussen: Muziek op Schoot voor kinderen tussen 8 maanden en 4 jaar.
AMV in het basisonderwijs.

Deze docent geeft de volgende cursussen: Muziek op Schoot

Telefoonnummer: 0630099966

Back To Top
×Close search
Zoeken