skip to Main Content

Losse activiteiten

Gekozen kan worden uit instrument demonstraties, djembélessen, het verhaal van de vioolbouwer, drie eendjes die uit wandelen gingen de gelaarsde kat, en theatervoorstellingen.

Eenmalige demo
Hoe ziet een instrument er van dichtbij uit, hoe klinkt het, wat kun je er op spelen? Het komt allemaal aan de orde in deze kennismaking met een muziekinstrument.
Doelgroep: vanaf groep 3
Locatie: op de basisschool
Duur: 1 x een uur
Datum: op afspraak
Noot: instrument naar keuze

Djembé
De djembé is een West-Afrikaanse slagtrommel, oorspronkelijk gemaakt van een uitgeholde boomstam en bespannen met een geitenvel. Het kan zowel zittend als staand worden bespeeld. Verschillende klanken worden bereikt met beide handen zowel met de vingers als met de vlakke hand te spelen. Deze workshop is een leuke manier om samen iets verrassends te doen. Het is sociaal, vrolijk, energiek en swingend! De workshop wordt afgesloten met een demonstratie voor de ouders.
Doelgroep: vanaf groep 4
Locatie: op de basisschool
Duur: 1 x een uur plus een presentatie
Datum: op afspraak

Demo met meerdere instrumenten
Proberen om een toon te blazen op een dwarsfluit, een klank te halen uit een viool of een roffel op  een trommel te geven. Kinderen laten van zich horen tijdens deze workshop. Gesplitst in groepen gaan ze van lokaal naar lokaal, van instrument naar instrument.
Doelgroep: vanaf groep 5
Locatie en datum: op afspraak
Duur: 1 x een uur

Drie eendjes gingen uit wandelen
Drie eendjes gingen uit wandelen is een educatief muzikaal verhaal verzorgd door fluitisten uit het Noord Nederlands Fluitensemble. Het wordt als vertel- en meedoe-concert aangeboden aan het basisonderwijs, groep 1 t/m 3. Bij dit project zijn de Wâldsang fluitdocenten Anke Drentje en Paul Steemers betrokken. Info adres: Zoethout Cultureel Educatief EnZo!, 06 40172722 / 058 2133688 / wzoethout@gmail.com.

De gelaarsde kat
De gelaarsde kat is een vrolijk verhaal in een muzikaal jasje. Het Noord Nederlands Fluit Collectief heeft dit bekende sprookje omgetoverd tot een voorstelling waarin de vele liedjes en spelmomenten zorgen voor actieve betrokkenheid van de kinderen. Deze fantastische belevenis is geschikt voor kinderen van de onderbouw.
Voor meer info en boekingen: Stichting Noord Nederlands Fluit collectief, Leeuwarden: stichtingnnfc@gmail.com; contact: W. Zoethout; 06 40172722.

De vioolbouwer
Een verteller (docent muziekschool) neemt de leerlingen met behulp van een power-point demonstratie mee naar het 17e eeuwse Venetië en haar muziek. Het verhaal, waarin strijkinstrumenten centraal staan, wordt mede geïllustreerd door meegebrachte instrumenten en gereedschappen.
Doelgroep: groep 5 en 6
Locatie: op de basisschool
Duur: 1 x een uur
Datum: op afspraak

Theatervoorstellingen
Behalve de dramalessen die HympHamp theater i.s.m. de Wâldsang aanbiedt op basisscholen, kan zij ook theatervoorstellingen verzorgen voor de verschillende groepen van de basisschool. Zoals:
Voor de onderbouw: 
De jierdei van pake Romke (friestalige voorstelling met verwerkingsmateriaal)
Tante Jellebel en het mysterie van het verdwenen meel
Tante Jellebel en de toetjeswedstrijd
Voor de bovenbouw:
Tante Jellebel en het jubileumfeest
Voor de onder- en bovenbouw:
Combinatie, 2 x Tante Jellebel
2 x voorstelling Tante Jellebel; 1 voor de boven- en 1 voor de onderbouw op dezelfde dag
De speelruimte is minimaal 3×4 meter en voor aanvang is minimaal anderhalf uur opbouwtijd nodig
Data in overleg
Prijzen op aanvraag

 

Klik hieronder op de naam van een docent.

Losse Activiteiten
Back To Top