skip to Main Content

Viool- en Strijkersklas

Speel je al ongeveer 2 jaar viool of altviool? Kom dan spelen in de Vioolklas! Of speel je al zo’n 3 jaar altvioolcello, cello of contrabas? Dan is de Strijkersklas iets voor jou! In cultuurcentrum de Wâldsang in Buitenpost kun je elke woensdag repeteren voor de Viool- of Strijkersklas. Docente is Esther Goedhart, i.s.m. de Frysk Jeugd Orkest Akademy.

Vioolklas
In de Vioolklas leer je samen met andere violisten samenspelen. Hierbij kun je denken aan: zuiverheid, luisteren na elkaar, gelijk spelen ,dezelfde kant opstrijken, hele stok of juist in het midden strijken, hard en zacht ,bij de kam of bij de toets ,en hoe moet muziek eigenlijk klinken? Je bent van harte welkom bij de Vioolklas als je ongeveer 2 jaar viool of altviool les hebt. De Vioolklas repeteert op de woensdag van 16:30 uur tot 17.15 uur in Buitenpost.

Strijkersklas
In de Strijkersklas is er naast de viool ook ruimte voor de altviool, cello en contrabas. Gezamenlijk studeer je wekelijks op meerstemmige muziek en ontstaat er een heus orkest.  De nadruk ligt naast de techniek ook steeds meer op de muziekstukken zelf. Wat kun je met dynamiek bereiken, hoe is het muziekstuk opgebouwd , wat is de bedoeling van het stuk?
Je bent van harte welkom bij de Strijkersklas als je ongeveer 3 jaar les hebt. De Strijkersklas repeteert op de woensdag dag van 19.00 uur tot 20.00 uur in Buitenpost.

Docent Esther Goedhart
Onder de deskundige leiding van viooldocente Esther Goedhart kun je je muzikaal ontwikkelen in de Vioolklas of Strijkersklas. Esther is een gedegen violiste met veel orkestervaring en geeft al jaren vioolles aan kinderen bij o.a. Cultuurcentrum de Waldsâng in Buitenpost. Daarnaast is zij als strijkerscoach verbonden aan het Frysk Jeugd Orkest.

Frysk Jeugd Orkest
Het Frysk Jeugd Orkest opgericht in 1977, bestaat uit een groep jonge enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van zestig leden. Het Frysk Jeugd Orkest handelt vanuit vier kernwaarden: Plezier, Samenwerken, Discipline en Ontwikkelen. Het is ons doel jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken. Het Frysk Jeugd Orkest heeft daarbij de ambitie om elk individueel orkestlid te inspireren om zich te ontwikkelen en te genieten. Op het programma van het Orkest staat naast de klassieke werken ook filmmuziek, musicals, popmuziek en begeleidt het Orkest jonge talentvolle solisten en bekende artiesten. Sinds 1997 staat het Orkest onder de muzikale leiding van Theo Brouwer.

Het Frysk Jeugd Orkest is onderdeel van de Frysk Jeugd Orkest Akademy, deze bestaat naast het Orkest uit de Vioolklas, Celloklas, Strijkersklas en Blazersklas. Elke zaterdag wordt er in Leeuwarden lesgegeven in samenspelen door verschillende muziekdocenten.

Repetitielocatie:
Cultuurcentrum de Wâldsang
De Ring 1a
9285 RZ Buitenpost

Lid worden: Via de website van het Frysk Jeugd Orkest kun je je aanmelden voor de Viool- of Strijkersklas van Buitenpost. De kosten voor een lidmaatschap bedragen 100 EUR per jaar. Meer informatie en aanmelden via www.fryskjeugdorkest.nl/buitenpost

Op de foto: Sanne de Graaf , Ingmar de Vegt, Aline Hamstra en Betty Alma
Klik hieronder op de naam van een docent.

Viool- En Strijkersklas
Back To Top