skip to Main Content

Dans

https://danswil.nl/

Dansen in Achtkarspelen

Danswil verzorgt de lessen bij het cultuurmenu van Achtkarspelen. Met haar ervaring in het onderwijs en dans in het onderwijs kan ze inspirerende danslessen maken.

In de lessen zit techniek en expressie verwerkt. Grove en fijne motoriek, lateralisatie, lichaamsbesef, fantasie, luisterhouding, ritme, samenwerken en nog veel meer, dat kan allemaal in een dansles zitten.

Danswil houdt verder rekening met de groep en neemt voordat de lessen starten contact op met de school om te horen of er speciale dingen zijn waar ze op moet letten.

De lessen vinden plaats in het speellokaal. Kinderen dansen op blote voeten (voor de voetontwikkeling), sokken of gymschoenen.

Ik, Willy van Assen, dans vanaf mijn 5de. Het plezier dat ik beleef aan dansen wil ik graag doorgeven. Na mijn leraren-opleiding (basisonderwijs) heb ik de opleiding Dansexpressie in Amsterdam gevolgd. Ik heb zeven jaar met veel plezier, voor de klas gestaan. Naast mijn baan in het onderwijs had ik mijn eigen dansbedrijf als dansjuf. Sinds september 2018 richt ik mij alleen nog maar op dit bedrijf, Danswil. Ik geef veel dansles in het onderwijs. Op mijn manier probeer ik het onderwijs in beweging te krijgen. Dat is ook  één van de redenen waarom ik de opleiding Taaldans en Rekendans heb gevolgd.

Ik geef dansles op basisscholen, AZC’s en peuterscholen. Daarnaast werk ik voor theater en mienskipsprojecten waar ik dans voor maak. Zelf dans ik bij dansgroep ‘De Meisjes’ uit Leeuwarden en eerder danste ik regelmatig op festivals voor ‘Curious Behaviour’ uit Amsterdam en bij dansgroep ‘Lenta’ uit Leeuwarden. Daarnaast werk ik soms als artistiek leider voor mienskipsprojecten, werk ik voor Tryater (als rayonhaad en bv als leider van It Gelok fan Fryslân – Feanwâlden) en heb ik een eigen stichting opgericht voor meer beleving en beweging in educatie, dans en community-art projecten; Stichting de Beweging. We spelen in het voorjaar onze eerste kleutervoorstelling; De Melkweg – een meedansvoorstelling op de boerderij. Sinds de zomer van 2020 ben ik ook mede eigenaar van Dansverhaal.nl, een online platform voor muziek-, dans- en beweeginspiratie.

www.danswil.nl https://www.facebook.com/willydanswil/

www.dansverhaal.nl https://www.facebook.com/dansverhaal.nl/

stichting de Beweging https://www.facebook.com/stichtingdebeweging

Back To Top