skip to Main Content

Voorstellingen in het theater

Groep 1/2: Sûkerswiet

Een voorstelling van Tryater
Sûkerswiet is een kleurrijke smaaksoap voor kleuters, over het ervaren van ultieme geluksgevoelen. Als je snoept, is het alsof er een feestje aan de gang is boven op je tong. Alsof er vrolijke lampjes in je hoofd gaan branden. Je wordt er hi ha happy van en wie wil dat nou niet!?

https://tryater.nl/show/sukerswiet/

Groep 3/4: Wolk in de klas

Een voorstelling van Het Houten Huis
Een theatraal stiltemoment in je dag… Waar kom je terecht als je een dassenburcht instapt? Ga ondergronds en zweef tussen de wolken… In deze burcht voel je je zwaar en licht tegelijk. Te midden van een wollige omgeving kijk en luister je naar het verhaal van Das. Langzaam gaat het licht aan in zijn hoofd, maakt de herrie plaats voor stilte en kan hij de drukte van een andere kant bekijken.

https://www.hethoutenhuis.org/voorstellingen/wolk-in-de-klas/

Groep 5/6: Dit wie it waar wer

28 feb, 1 en 10 maart in theater Sense in Dokkum
Een voorstelling van Tryater
Dit jaar uitgesteld door Corona, in 2022 dan toch! Karlijn Kistemaker heeft een vermakelijke jeugdvoorstelling gemaakt over klimaatverandering. Heel veel kinderen in Fryslân van 8, 9 en 10 jaar gaan de komende tijd met de klas naar deze muzikale weersensatie waarbij de temperatuur hoog kan oplopen en CO2 overal op de loer ligt. De voorstelling wordt gespeeld in het Fries of Nederlands en speelt als schoolvoorstelling overdag in het theater.

https://tryater.nl/premiere-dit-wie-it-waar-wer/

Groep 7/8: Hoogtevrees

Een voorstelling van de Frets
“Hoogtevrees – Als ik groter ben dan later”: een cartooneske voorstelling vol muziek. Drie klassieke musici. Haren gekamd, strak in pak, instrumenten gestemd. Na maanden van voorbereiding spelen ze in opperste concentratie en met geoefende precisie het stuk van hun leven: “Hoogtevrees in G majeur”. Maar dan gebeurt er iets wat niet in de partituur staat geschreven. Dromen, fantasieën en angsten nemen de overhand!

https://www.defrets.nl/8-13jaar/hoogtevrees/?aanbod=true

Losse voorstelling op school of in de omgeving

Groep: 1/3: De Molkwei

Beweging en belibbing op de buorkerij
In foarstelling fan Tryater
Taury fynt kij sá moai. Har namme betsjut ‘ko’ yn it Latyn en dat fynt se hiel spesjaal. Sa spesjaal dat Taury besletten hat dat se letter, as se grut is, ko wurde wol. Mar ast ko wurde wolst, wat moatst dan kinne?
In ko jout molke seit de boer. Mar hoe docht de ko dat dan? Taury hat wol tûzen fragen oer kij. Wat yt in ko? Skyt in ko ek? Wat kinst allegear mei molke? Is molke lekker? Fine de bern molke lekker? Kinst deryn badderje as yn wetter? Kinst ride op in ko? En is in ko gefaarlik? Krekt sa gefaarlik as in Tyrannosaurus Rex?
Al dûnsjend nimt Taury de beukers mei oer it boerehiem. Mei elkoar sykje se troch te priuwen, fielen, rûken en dwaan nei de antwurden op Taury har fragen. En komme se derachter oftst eins wol ko  wurde kinst.

https://tryater.frl/show/de-molkwei/

Groep 3-8: Drumforce one! – in overleg op school minimaal 60 lln.

Muzikale voorstelling met slagwerk
Drummen, een vette groove neerzetten, vette breaks spelen, op je aller hardst roffelen en nog veel meer!
Een workshop binnen een live concert is onze vorm. Hoe gaaf is het dat je bij een optreden bent en je ook echt mee mag drummen! Je bent niet alleen een bezoeker van Drumforce one, je hoort ook echt bij de groep. Je bent tijdens onze optredens onderdeel van de show!
Wij geloven sterk in het gebruik van professionele techniek. Denk hierbij aan een grote geluidsset en lichtshow. Hierdoor kunnen wij alle zintuigen prikkelen en op energieke wijze inspireren. Ons team is jong en fris, maar heeft al veel ervaring met het geven van workshops en shows. Door deze 2 werelden te verenigen is Drumforce one ontstaan.

https://www.drumforceone.nl/

Back To Top