skip to Main Content

IJstijdenmuseum – Buitenpost

Gletsjers als giganten
Beleef met de klas de rijke archeologische en geologische geschiedenis van de Friese Wouden. Maak kennis met het IJstijdenmuseum als plek waar dingen worden bewaard. Langs een groot aantal exposities lopen de leerlingen door de rijke historie vanaf de IJstijd en beleven ze de jacht van Neanderthalers op groot wild op de uitgestrekte toendra’s in een ver verleden in Noord-Nederland.
Ook de rendierjagers komen langs en de spannende verhalen over de jacht op deze dieren zijn te beleven in het IJstijdenmuseum. Ook het heden, waarin archeologen onderzoek doen, komt aan bod. Beter leren kijken en beleven is hier van fundamenteel belang voor wat leerlingen kunnen opsteken in het IJstijdenmuseum.

https://www.ijstijdenmuseum.nl/educatie/

Kruidhof – Buitenpost

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in onze twee speeltuinen: een kleine speeltuin met zandbak met klimheuvel en glijbaan voor de kleintjes en even verderop een speeltuin voor de wat grotere kinderen, met een grote klimtoren, een kabelbaan, watertoestellen in een vijver, een kookpot en veel, heel veel zand.

TIP: Neem droge kleren een laarzen mee!

Wandelroutes:
Het Trollenpad voor kinderen van 4-8 jr
Het Ontdekpad voor kinderen van 8-12 jr
Nuttige plantenroute voor kinderen van 8-12 jr

https://www.dekruidhof.nl/

Back To Top