skip to Main Content

Voorstelling (pilot)

Kosten: 6 euro per leerling
Locatie: Dokkum e.o. of schoolplein

Tijdens de pilot van het cultuurmenu in 2020-2021 wordt er nog geen gebruik gemaakt van musea. Deze bezoeken zijn reeds geregeld door de deelnemende scholen.

Groep 1/2: Dierendorpje – 22/23 maart (VOL)

Een beeldende voorstelling met live muziek
Toet toet… Daar is de bus. Wie stapt er in? Wij gaan naar Dierendorpje! Ben jij ook zo benieuwd wat de dieren allemaal gaan beleven?
Het boek Dierendorpje van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee komt tot leven.
Een vertelster, een muzikant en de dieren uit het dorpje spelen een muzikale en beeldende voorstelling waarin associatieve verhaaltjes verteld worden.

https://www.sttprodukties.nl/voorstelling/211/dierendorpje/schoolvoorstelling

Groep 3-8: Drumforce one! – in overleg op school minimaal 60 lln.

Muzikale voorstelling met slagwerk
Drummen, een vette groove neerzetten, vette breaks spelen, op je aller hardst roffelen en nog veel meer!

Een workshop binnen een live concert is onze vorm. Hoe gaaf is het dat je bij een optreden bent en je ook echt mee mag drummen! Je bent niet alleen een bezoeker van Drumforce one, je hoort ook echt bij de groep. Je bent tijdens onze optredens onderdeel van de show!

Wij geloven sterk in het gebruik van professionele techniek. Denk hierbij aan een grote geluidsset en lichtshow. Hierdoor kunnen wij alle zintuigen prikkelen en op energieke wijze inspireren. Ons team is jong en fris, maar heeft al veel ervaring met het geven van workshops en shows. Door deze 2 werelden te verenigen is Drumforce one ontstaan.

https://www.drumforceone.nl/

Groep 5/6: Dit wie it waar wer – 15/16(17) februari (VOL)

Frysktalige foarstelling troch Tryater
Karlijn Kistemaker heeft weer een vermakelijke jeugdvoorstelling gemaakt. Nu over klimaatverandering. Heel veel kinderen in Fryslân van 8, 9 en 10 jaar gaan de komende tijd met de klas naar deze muzikale weersensatie waarbij de temperatuur hoog kan oplopen en CO2 overal op de loer ligt. De voorstelling wordt gespeeld in het Fries en speelt als schoolvoorstelling overdag in het theater.

https://tryater.nl/premiere-dit-wie-it-waar-wer/

Groep 7/8: Koning Lear – 16/17(18) maart (VOL)

Vertelvoorstelling door Joris Lehr
Er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen.
Welke dochter hield het meest van hem?

https://verteltheater.nl/voorstellingen/koning-lear-joris-lehr-theatergroep-dolle-maandag/

Back To Top